Grijkoort begeleid werk

Ronse

PROJECT

De vzw Grijkoort Begeleid Werk is sinds 1993 een erkend opleidingscentrum voor mensen met een lage beroepsscholing. Zij beheert o.a. het sociaal restaurant De Pepermolen, waar een vijftiental mensen de kans krijgen om zich te vervolmaken als keuken- of zaalhulp met het oog op latere tewerkstelling in het reguliere arbeidscircuit.

De huidige keuken voldoet niet meer aan de normen en wordt bovendien gescheiden van het restaurant door een binnenplaats waardoor de mensen die opdienen, telkens de binnenplaats moeten oversteken. Het project dat kan rekenen op de steun van het Fonds VINCI bestaat erin de binnenplaats te overdekken en er een nieuwe keuken te installeren, die rechtstreeks verbonden is met het restaurant. De vzw hoopt op die manier het aantal maaltijden per dag op te trekken van 160 tot 250 en elk jaar tien personen meer te kunnen opleiden.

 

Peterschap

Het peterschap, verzorgd door Peter De Worm (Actemium), heeft betrekking op verschillende aspecten van het project: technische evaluatie, opvolging van de projectplanning, aanpassing van de installaties voor gas en elektriciteit.

 

Financiering

20.000

2018