Shielmartin

Gent

Project

Een oude Ierse zeilboot (historisch erfgoed) in zijn oorspronkelijke staat herstellen met behulp van futuristische technologieën, hem weer zeewaardig maken en een nieuw leven geven, dat is de bedoeling van de opleiding die Shielmartin aanbiedt aan de mensen uit kansengroepen die deelnemen aan dit project. Zij zullen werken onder de leiding van gespecialiseerde instructeurs en ingenieurs in de ateliers van Goca, erkend particulier vormingscentrum, in de haven van Gent. In september 2014 moet de zeilboot weer de zee op kunnen en de deelnemers aan het project zouden op dat moment over de nodige troeven en middelen moeten beschikken om zich opnieuw in te schakelen in de arbeidsmarkt.

De steun van het Fonds VINCI zal de aankoop van het nodige materiaal mogelijk maken – hout, roestvrij staal, accu’s, kompassen, enz. – om dit omvangrijke project tot een goed einde te brengen.

 

Peterschap

Luc Clabout (Actemium) zal door zijn bevoorrechte contacten met de industriële wereld vooral aan networking doen, de firma Ensysta contacteren voor componenten in inox en indien mogelijk een werfbezoek en een team building activiteit organiseren.

 

Financiering

€ 30.000

Terug naar overzicht