Resto du cœur

Laken

Project

De vzw Resto du cœur – L’autr table biedt het hele jaar door maaltijden aan voor mensen in een moeilijke situatie (buurtbewoners, werklozen, gepensioneerden, mensen die steun krijgen van het OCMW, …) en biedt tegelijk mensen die niet terechtkunnen in het gebruikelijke circuit de kans om vorming te volgen of beroepservaring op te doen op het vlak van het restaurantwezen.

Met de steun van het Fonds VINCI zal de vzw een groepskeuken kunnen inrichten die voldoet aan de HACCP-normen (Hazard Analysis Critical Control Points) en dit in een nieuw gebouw dat men aan het oprichten is in Laken. De keuken zal op die manier inspelen op de specifieke noden van een doelgroep die opnieuw aansluiting probeert te vinden bij het beroepsleven. Bovendien moet het mogelijk zijn om er 150 maaltijden te bereiden en 138 mensen aan tafel te ontvangen (in plaats van 86).

 

Peterschap

Michèle Geoffroy (VINCI Facilities) zal de opvolging van de stagiaires verzekeren en hen coachen bij mogelijke aanwervingsgesprekken. Zij zal eveneens voedingswaren inzamelen in de kantoren van VINCI Facilities.

 

Financiering

€ 15.000

Terug naar overzicht