La maison ouverte

Charleroi

Project

La maison ouverte is een centrum voor dagopvang dat een kwaliteitsvol onthaal biedt voor kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouder(s) – onder wie veel alleenstaande moeders. De opvang van de kinderen mikt op ontplooiing, ontwikkeling en geborgenheid in groep. Het onthaal van de ouders berust op ondersteuning bij het ouderschap en op sociale en professionele integratie. Die dubbele benadering van preventie en integratie is bedoeld om te vermijden dat ook de volgende generatie geconfronteerd wordt met uitsluiting.

De steun van het Fonds VINCI zal dienen voor het isoleren en verfraaien van een ruimte die bedoeld is voor het onthaal van de ouders, voor bevoorrechte momenten tussen ouders en kinderen, voor alfabetiserings- en kooklessen, voor feestjes en groepssessies. Het wordt een warme ontmoetingsruimte.

 

Peterschap

Het peterschap wordt waargenomen door Emmanuel Felix (Actemium). Hij zal het IT-netwerk van de vzw controleren, pc’s uit de stock van Actemium aanleveren en helpen met het up-to-date houden van hun Facebookpagina.

 

Financiering

€ 10.000

Terug naar overzicht