Job & Co

Gent

Project

Job & Co richt zich tot mensen die heel moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt: mensen met een handicap als gevolg van een arbeidsongeval, laaggeschoolden, langdurig werklozen, allochtonen, vijftigplussers. De vereniging biedt hun een ruime keuze aan activiteiten die hen moeten helpen om opnieuw de weg naar de arbeidsmarkt te vinden, zoals het gebruik van de fiets voor de verplaatsingen tussen hun woning en de eventuele werkplek.

Met de steun van het Fonds VINCI zal het mogelijk zijn om elektrische fietsen aan te kopen, die eigendom blijven van de organisatie, om het permanente karakter van het project te garanderen. Door de werkzoekenden vertrouwd te maken met dit milieuvriendelijke transportmiddel wil Job & Co hen ook aanzetten om hun eigen (tweedehands) fiets te kopen dankzij een spaarsysteem waarbij ze punten verdienen op basis van het aantal kilometers dat ze hebben afgelegd met de fiets.

 

Peterschap

Het peterschap wordt waargenomen door Steven De Backer, Luc van Cauteren en René Cremers (Actemium) :

  • vorming en opleiding van de deelnemers: aanleren van rijvaardigheid met de fiets, eerst op een fietsparcours, nadien in een dagdagelijkse verkeerssituatie
  • individueel uitstippelen van het fietstraject woon-werkverkeer per deelnemer
  • begeleiding bij de verkenning van fietsroutes in en rond de stad
  • expertise m.b.t. technisch basisonderhoud en herstelling/werking van fietsen
  • expertise van bij Cegelec rond veiligheid en verantwoordelijkheid overbrengen naar de doelgroep

 

Financiering

€ 20.000

Terug naar overzicht