Dienst voor gezinshulp

Hoei

Project

De dienst voor gezinshulp van Hoei biedt onderdak aan daklozen, dagopvang en sociaal onthaal voor mannen, vrouwen en kinderen. In twee opvangtehuizen vinden mensen in moeilijkheden voor bepaalde tijd een toevlucht. In 2012 konden 69 personen van die ondersteuning genieten, maar de dienst moest ook 398 anderen weigeren. In drie winkels worden tweedehandskleding, kleine meubelstukken en allerlei benodigdheden verkocht aan een zacht prijsje.

De steun van het Fonds VINCI is bedoeld om het dak van één van de twee opvangtehuizen te vernieuwen, om ramen te herstellen en dubbel glas te plaatsen. Die werken moeten de levensomstandigheden van de bewoners verbeteren. Hierdoor kan onder andere ook een kamer onder het dak worden gerenoveerd, die anders niet meer te gebruiken is.

 

Peterschap

Yasmina Charlier (Cegelec) zal als meter van dit project tweedehandskledij inzamelen, deelnemen aan hun jaarlijkse brocante, marsepein verkopen ten voordele van de vzw en elektriciens trachten te vinden om werken in de vzw uit te voeren.

 

Financiering

€ 10.000

Terug naar overzicht