De Rupel

Mechelen

Project

In 1996 werd de T/S Rupel te water gelaten. Vijf jaar lang hadden werkzoekenden die waren getroffen door de sluiting van enkele scheepsbouwbedrijven aan de boot gebouwd. Door hun vaardigheden in te zetten bij de reconstructie van de gaffelschoener en zo hun kennis te laten renderen, konden zij zich ontwikkelen en voorbereiden op een nieuwe toekomst. De T/S Rupel is dus ontstaan vanuit een project dat de sociale herintegratie wilde bevorderen en heeft ook nadien die missie behouden. Vandaag leren kansarme jongeren aan boord van de boot zelfstandig te functioneren, hun verantwoordelijkheid op te nemen en in team te werken.

Met de steun van het Fonds VINCI zal de keuken van de boot worden gerenoveerd, conform de regelgeving op het vlak van veiligheid en hygiëne. Die verbeteringen zullen het mogelijk maken om de opvarenden te ontvangen in een warme omgeving en dat zal een rechtstreekse impact hebben op de levenskwaliteit van de groep.

 

Peterschap

Het meterschap zal verzorgd worden door Adinda Bisschop (Actemium). Zij zal de administratieve opvolging van dit project verzekeren en doorstroming van de jongeren opvolgen naar andere sectoren zoals houtbewerking, havengerelateerde jobs of nautische activiteiten.

 

Financiering

€ 20.000

Terug naar overzicht