AMJO

Charleroi

Project

De vzw AJMO (Accompagnement de jeunes en milieu ouvert – Begeleiding van jongeren in een open omgeving) begeleidt kinderen en jongeren (0 – 18 jaar) die moeilijkheden hebben in het gezin of op school en kampen met educatieve en relationele problemen. Zij biedt ook steun aan ouders die moeilijkheden ervaren bij de opvoeding van en de relatie met hun kinderen. De meeste gezinnen die begeleiding krijgen, kennen financiële problemen en leven in kansarmoede.

Met de steun van het Fonds VINCI zal de vzw ruimere lokalen kunnen inrichten dankzij de renovatie van een grote ruimte onder het dak. Het project moet ook zorgen voor meer veiligheid door het voorzien van een nooduitgang en een openslaande deur op het dak om indien nodig mensen te kunnen evacueren. Die verbeteringen zullen een beter onthaal van de kinderen en hun ouders mogelijk maken.

 

Peterschap

Frédéric Mayné (Cegelec) zal als peter voor verschillende projecten deel uitmaken van een jury, jongeren begeleiden in de huiswerkschool en hulp bieden bij de organisatie van een jongerenfestival.

 

Financiering

€ 10.400

Terug naar overzicht