SUSA

Bergen

Project

SUSA (Service Universitaire Spécialisé pour personnes avec Autisme) verzorgt dagopvang van kinderen, tieners en volwassenen met autisme. De dienst begeleidt hen levenslang bij allerlei aspecten van hun bestaan: onderwijs, huisvesting, werk, vrije tijd, maatschappelijke en burgerparticipatie, persoonlijke, sociale en affectieve ontplooiing.

De steun van het Fonds VINCI zal het mogelijk maken om in het dagcentrum Relais-Condorcet in Bergen een werkplaats in te richten voor volwassenen met autisme of een verstandelijke handicap. Zij zullen er instaan voor de productie en distributie van ecologische aanmaakblokjes op basis van gerecycleerd materiaal (K-Lumet). Dit atelier zal hen toegang bieden tot waardevolle beroepsactiviteiten en hun integratie in het sociaaleconomische leven bevorderen.

 

Peterschap

Het peterschap van dit project wordt waargenomen door Pierre Verburgh (Cegelec). Hij zal hulp bieden bij het aanleveren van de basisgrondstoffen voor de K-Lumet (bv recuperatie van paletten op diverse sites van Cegelec), promotie maken voor het product en zorgen voor de “commercialisering” van de K-Lumet bij de bedrijven die deel uitmaken van de groep VINCI en het product helpen te verdelen onder de medewerkers van VINCI.

 

Financiering

€ 20.000

Terug naar overzicht