L’Etape

Doornik

Project

Het hele jaar door zorgt L’Etape voor de opvang van mannen en vrouwen, alleenstaanden of echtparen, met of zonder kinderen. Zij zijn allemaal dakloos en kampen met problemen op diverse vlakken (familiale en relationele moeilijkheden, administratieve problemen, ontslag uit de gevangenis, onvoldoende beroepsopleiding, isolement, gezondheidsproblemen, …). De vereniging L’Etape begeleidt hen, zorgt ervoor dat zij hun rechten terugkrijgen en dat hun situatie geregulariseerd wordt. ‘L’Etap’atelier’ biedt degenen die dat wensen de mogelijkheid om zich voor te bereiden op een terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Met de steun van het Fonds VINCI zal het mogelijk zijn om nieuwe machines en materiaal te voorzien voor de schrijnwerkerij, waar de mensen die er verblijven kistjes maken voor een twintigtal bedrijven uit de buurt en zo weer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen.

 

Peterschap

Het peterschap wordt waargenomen door Virginie Monego en Gregory Winkowski (Cegelec). Zij zullen helpen bij de realisatie van een website, commerciële stappen ondernemen en simulaties uitvoeren van aanwervingsgesprekken.

 

Financering

€ 12.500

Terug naar overzicht