De Vlaspit

Scherpenheuvel

Project

De Vlaspit ontwikkelt verschillende initiatieven op het vlak van sociale tewerkstelling voor mensen die om allerlei redenen (gebrek aan scholing, kansarmoede, beperkte mobiliteit…) geen toegang hebben tot het klassieke arbeidscircuit. Een beschutte werkplaats heeft zich toegelegd op het recycleren van kurk- en kaarsresten voor de productie van kurkisolatiekorrels en nieuwe kaarsen. De kaarsen voor binnen worden op traditionele wijze vervaardigd. De tuinkaarsen worden gemaakt door resten van oude kaarsen te recycleren.

Dankzij de steun van het Fonds VINCI zal de vzw een bestelwagen aankopen die groot genoeg is om grote hoeveelheden kurk- en kaarsresten in te zamelen en op die manier de inzameling te optimaliseren. Zij gaat ook haar website vernieuwen om een betere communicatie mogelijk te maken met de verschillende inzamelpunten, een automatisch beheer van de logistiek te bevorderen en haar producten te promoten bij een ruimer doelpubliek.

 

Peterschap

Benny Vanrusselt (Axians) en Karin Willio (VINCI Facilities). Benny zal de vzw coachen bij de eerste onderhandelingen met verschillende partners die zullen instaan voor de creatie van de nieuwe website en begeleiding bij het hele servergebeuren. Karin zal zorgen voor een aantal extra inzamelpunten voor kurk- en kaarsresten binnen de VINCI groep om de productie-activiteit te verhogen

 

Financiering

€ 20.000

Terug naar overzicht