Peter worden

Hoe kan je peter worden?

1. Registreer je als peter
Meld je hier aan als peter. Zo kunnen wij projecten selecteren die je mogelijks interesseren.

2. Het Fonds VINCI stelt je een project voor
Samen met een vertegenwoordiger van het Fonds VINCI maak je kennis met de projectbeheerder en bespreek je de inhoud van het partnerschap.

3. Start van het peterschap
De jury en het selectiecomité valideren het project. Je peterschap kan beginnen!

Heb je reeds een project op het oog dat je graag wil steunen? Vul dan dit formulier in.

 

Wat houdt peterschap in?

Het Fonds VINCI vormt de schakel tussen de competenties van de VINCI-medewerkers en de behoeftes van verenigingen of bedrijven met een sociaal doel.

De peters zijn de essentiële sleutelfiguren voor het Fonds VINCI en willen hun competenties inzetten om het project te ondersteunen.

Hierbij enkele getuigenissen:

Zich engageren

“ Als co-meter heb ik het financiële plaatje mee opgevolgd van de bouw van het nieuwe ontmoetingshuis De Moazoart in Lokeren. Basisbehoeften die wij als vanzelfsprekend vinden, zijn niet zo evident voor andere mensen rondom ons. Er is ook in ons land, in ons dorp en in onze straat armoede, wat toch wel confronterend is. Het leert ons om even stil te staan, om deze mensen ook te helpen en zelf gelukkiger te zijn met wat we wel hebben en niet te klagen over wat we niet hebben. ”

– Daisy Swinnen (Pôle Controller, VINCI Energies Belgium)

Competenties inzetten

“ Ik heb advies gegeven voor de aankoop van technische materialen die nodig waren voor het studioproject van vzw Apojo uit Aarschot. De fierheid van de bewoners op hun studiogebouw, hun geluk een mooi eigen plekje te hebben en de dankbaarheid voor iedereen die dat geluk mogelijk heeft gemaakt, vertaalden zich in een zeer warme ontvangst met rondleidingen, verhalen en gezellige praatjes. Het zo beleven en uitdragen van de VINCI solidariteit en autonomie, maakte dat alle zorgen gerelativeerd werden en dat je die fierheid, dankbaarheid en geluk nog lang zelf meedraagt. ”

– Pieter Vandermeulen (Industrial Project Engineer, Actemium)