Fondation Simon

Pont-A-Celles

PROJECT

De Fondation Simon werd opgericht door ouders van een jongvolwassene met autisme. Ze wil iets doen aan het gebrek aan plaatsen die valoriserende activiteiten aanbieden voor personen met een handicap, met het oog op hun maatschappelijke integratie. Met dat doel voor ogen ontwikkelde ze het project voor een werkplaats voor de productie van verse pasta’s en sauzen, bereid door jongeren met een lichte tot matige mentale handicap. Die zullen een kookopleiding volgen, met de hulp van een partnerrestaurant (voor de recepten) en een opvoeder. Het startidee was om deze ambachtelijke pasta’s te verkopen in een foodtruck, maar na onderling beraad werd beslist om ze te verkopen in regionale winkels die streekproducten verkopen. Het Fonds VINCI zal bijdragen tot de inrichtings- en uitrustingskosten (automatische pastamachine, professionele koelkast, kookelementen…) voor het atelier dat “la Table carrée” zal heten.

Peterschap

De meter en peter,   Claudine Hue en Eric Dekoninck van Cegelec Infra Technics, die de Fondation Simon goed kennen, zullen enerzijds technische ondersteuning bieden voor de inrichting van de werkplaats, vooral voor de elektrische installatie, en anderzijds administratieve hulp bieden, met name voor het ontwerpen van een flyer.

Financiering

€ 21.000

2020