Angèle Verburght

De vereniging Angèle Verburght biedt ondersteuning (huisvesting, dagopvang) aan mensen met een beperking (motorische of meervoudige handicap) en wil hun dagelijks leven wat waardevoller maken met educatieve en recreatieve activiteiten die hun ontplooiing en hun maatschappelijke integratie bevorderen. Vanuit die optiek ontstond het idee om een mini-onderneming op te starten voor de verkoop van Oxfam-producten. Daardoor kunnen de volwassen met een beperking die in staat zijn te werken, hun dagen zinvol invullen, leren hoe ze een verkooppunt kunnen openhouden en hun sociale contacten met de mensen van het dorp uitbreiden.

Dankzij de steun van het Fonds VINCI zal de vzw Angèle Verburght het basismateriaal kunnen aankopen dat nodig is om de mini-onderneming op te starten (computer, kantoorbenodigdheden en verpakkingsmateriaal, toonkasten en rekken, decoratie, opbergkasten).

Peterschap

Het peterschap zal waargenomen worden door Roland Eggermont (Actemium). Hij zal zoveel mogelijk zijn kennis ten dienste van de vzw bij de uitbouw van de mini-onderneming, beroep doen op bepaalde IT-collega’s voor het schrijven van een eenvoudig programma voor het stockbeheer, nagaan op de IT-afdeling of er geen tweedehands pc’s kunnen bezorgd worden aan de vzw en vrijwilligerswerk verrichten (hij is reeds actief in de vzw).

Financiering

€ 3.600

2014